ZAKRMENÍ ČÁSTEČKOVOU NÁVNADOU
ZAKRMENÍ ČÁSTEČKOVOU NÁVNADOU
- Úspěšné období: do teplejší vody
- Druhy ryb: kaprovité
- Typy revírů: všechny
- Finanční náročnost: za 5 litrů 50-100kč
Zakrmování
1.verze:Federovým krmítkem z překlapěčem
2.verze:vnadící raketou
Ingredience
1 díl sladké nebo zmražené kukuřice
2 díly ječných krup
1 díl konopného semínka-semenec
a zkusil jsem přidat pytlík ovesných vloček
Postup přípravy
Koupíte pytlík mražené kukuřice a pytlík ječných krup, kroupy uvaříte podle návodua .
na pytlíku. Pak namočíte konopné semínko na několik dnů nebo vařím 20mm.
Ještě uvaříte ovesné vločky a pak to smícháte celé dohromady a můžete jít na ryby.
KONOPNÉ SEMÍNKO - SEMENEC
KONOPNÉ SEMÍNKO - SEMENEC
- Úspěšné období: do teplejší vody
- Druhy ryb: kaprovité
- Typy revírů: všechny
- Finanční náročnost: 30 - 80 Kč/kg
Konopí vyzdvihují jako super návnadu prakticky všichni lovci velkých exemplářů ryb, ať už to jsou kapři, parmy, plotice, cejni, tloušti... A něco na tom určitě je.
Konopí seženete v prodejnách zemědělských produktů, v rybářských prodejnách, na burzách ptactva (používá se pro krmení holubů).
Postup přípravy
1. verze: namočíte konopí na 12 hodin do studené vody a pak v té stejné vodě 20 minut vaříte, než většina zrnek praskne.
2. verze: konopí převaříte a necháte v horké vodě v hrnci s pokličkou zakrytou ručníkem pomalu chladnout několik hodin. Vhodné pro větší dávky.
3. verze: nerezovou termosku zasypete do půlky konopím a pak zalijete vařící vodou a uzavřete. Po 6ti hodinách je konopí hotové.
4. verze: konopí lehce povaříte a rozmixujete s vývarem ponorným mixérem na kaši a tu přidáte do návnady
5. verze: konopí opražíte na sucho na pánvi a po vychladnutí jej pomelete mlýnkem na maso nebo mlýnkem na kávu a nebo mlýnkem na mák
6. verze: necháte konopí naklíčit několik dnů a pak buď lehce povaříte, nebo jej rovnou použijete bez vaření
Vývar z vařeného konopí vždy použijte do návnady.
ŘEPKA
ŘEPKA
- Úspěšné období: léto, podzim
- Druhy ryb: kaprovité
- Typy revírů: stojaté a mírně tekoucí vody
- Finanční náročnost: od 18 Kč za kg
Řepka (řepka olejka) je jeden z nejmenších a zárověň nejčastěji používaných partiklů. Ryby ji dlouho sbírají ze dna, chutná jim a je rychle stravitelná.
Pozor, po přidání do návnady rychle vysychá, pod slupku se dostane vzduch a pak může plavat na hladině. I dobře uvařená klesá ke dnu jen pomalu, obsahuje hodně oleje. Není vhodná na řeky.
Řepku koupíte ve skladech zemědělských krmiv (hledejte v telefonním seznamu) nebo v prodejnách rybářských potřeb.
Postup přípravy
Řepku stačí bez namáčení rovnou krátce povařit. Někdo ji jen zalévá vařící vodou bez vaření. Při delším pobytu u vody je možné ji jen na den namočit do vody bez vaření.